Ugrás a tartalomra

Úri Emese: Fontos a munkaegészségügy újraélesztése

2021.12.07
17:58
Forrás
Magyar Szó
A foglalkoztatottak egészségvédelmével és a felnőtt lakosság fogászati védelmével kapcsolatos tervekről intézett kérdést Zlatibor Lončar egészségügyi miniszterhez Úri Emese a szerb parlament mai ülésén.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, Szerbiában jelenleg 700 munkaegészségügyi szakorvost tartanak nyilván, de csak 150-en foglalkoznak az orvostudomány legfontosabb részével, a megelőző tevékenységgel. Ha ezt az állapotot összevetjük az EU-s gyakorlattal, akkor érezhető a lemaradás.

Úri Emese rámutatott, 2010-ben Szerbiában megszűnt a munkaegészségügy finanszírozása. A képviselő szerint fontos ennek a szakterületnek az újraélesztése, ehhez pedig az egészségügyi minisztériumnak is meg kell teremtenie a feltételeket.

Úri Emese
egészségügy
parlament
VMSZ

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.