Ugrás a tartalomra

Dačić: a képviselőház nem dönt a kisajátítási törvényről

2021.12.09
21:01
2021.12.10
15:52
Forrás
Pannon RTV
A szerb kormány átiratot küldött a parlamentnek, amelyben kijelenti, hogy visszavonja az eljárásból a kisajátítási törvény módosítási javaslatát – nyilatkozta ma Ivica Dačić.

A szerb parlament elnök kiemelte, hogy ez azt jelenti, hogy erről a törvényjavaslatról nem fognak ismét dönteni. Akkor kerül majd napirendre a törvényjavaslat, ha a  kormány javaslatot tesz rá a következő hónapokban – tette hozzá Dačić. A kormány javaslatot is küldött a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló törvény módosítására, amit a holnapra kitűzött ülésén tárgyal meg a parlament. Ez nem a jelenlegi népszavazásra vonatkozik, amely január 16-án lesz megtartva, hanem a népszavazásról és a népi kezdeményezésről szóló törvény módosításáról van szó – fejtette ki  Ivica Dačić.

Nyilas Mihály igazságügyi államtitkár Közügyek című műsorunkban elmondta, a kisajátítási törvényt még 1995-ben hozták meg. Volt egy módosítás 2009-ben, valamint többször is vizsgálták. Ez azt jelenti, hogy valóban megérett az idő, hogy módosuljon, javuljon a szöveg - fogalmazott Nyilas. Ehhez mindenképpen időre van szükség, és az államtitkár szerint van rá lehetőség, hogy konszenzus alakuljon ki.

A Nyilas Mihállyal készült teljes beszélgetést a Közügyekben nézhetik vissza.

kisajátítási törvény
Ivica Dačić

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.