Ugrás a tartalomra

Adventi forgatag Ludason

2021.12.18
17:10
2022.04.30
10:35
Forrás
Pannon RTV
A legkisebbek számára gyöngyfűzést és mézeskalács díszítést tartottak, adventi népi játszóházat szerveztek, de volt karácsonyváró népzenei koncert és karácsonyi vásár is, a falubelieket és a vendégeket pedig ünnepi finomságokkal várták.

Örömmel díszítették a ludasi gyerkőcök a mézeskalácsot, amit Zemkó Ilona foglalkozásvezető otthon készített el. A legkülönfélébb karácsonyi formákat ékesítették cukormázzal, nagyon ügyesen.

„Látom, hogy nem először találkoztak vele, szerintem a családokban szokás mézeskalácsot sütni, különösen karácsonyra, erre az ünnepre nagyon ismert ez a szokás Ludason is, és ügyesen díszítik a különböző formákat, nagyon jó ötleteik vannak, szebbnél szebb alkotások születtek, és aztán kóstolnak, nagyon is szeretik a mézeskalácsokat.”

A 11 éves Égető Gabriella azért szeret mézeskalácsokat csinálni, hogy másokat megajándékozzon.
„Lassan csinálom, és próbálkozok, hogy minél szebbek legyenek.”

A nyolcéves Vörös Romina a gyöngyfűzést próbálta ki, életében először. Karkötőt készített magának.

Az adventi forgatagot Fábián Mónika ötlete nyomán hívta életre idén először a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület.

Fábián Mónika: „Tavaly december óta tervezgetjük, hogy szeretnénk egy karácsonyváró népzenei koncerttel kedveskedni a ludasi lakosoknak, és arra gondoltunk, ha már arra az egy órára találkozunk, akkor miért ne találkoznánk több órára is.”

Ludason nagyon erős a közösségi élet - fogalmazott Aladics Tibor, a helyi közösség elnöke.

„Több civil szervezet is működik, és ezeknek a civil szervezeteknek végül is az összefogója a ludasi helyi közösség. Mi próbálunk egy olyan átfogó szerepet játszani, hogy egész Ludas együtt érezze magát, és érezze azt az ünnepi hangulatot, amit most karácsonykor érezni kell.”

A résztvevőknek és látogatóknak karácsonyi vásárral is kedveskedtek. Az esemény keretében a szervezők a ludasi polgárokat szombat délután a helyi közösség udvarában forró teával, mézes pálinkával, forralt borral, és nagyon finom lángossal várták.

advent
Aladics Tibor
Ludas

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.