Ugrás a tartalomra

Tüntetések Tiranában

2021.12.20
17:43
2021.12.20
21:10
Forrás
Pannon RTV
Albánok egy csoportja tiltakozást szervezett Tirana központjában Aleksandar Vučić szerb elnök érkezése és a Nyitott Balkán kezdeményezés miatt. Edi Rama a feszült helyzet miatt úgy döntött, hogy Elbasanba helyezi át a találkozó mai helyszínét.

A B92 információi szerint az albán fővárosban szerb zászlókat gyújtottak fel. A Novosti értesülései szerint a belvárosban egy színpadot is felállítottak, onnan szóltak az egyik ellenzéki párt képviselői a tüntetőkhöz.

A tiltakozást sajtóinformációk szerint Sali Berisha korábbi albán elnök szervezte. Berisha jelenleg az egyik ellenzéki párt frakcióját vezeti, amely ellenzi a regionális kezdeményezésen belüli együttműködést, ellentétben a párt elnökével, Lulzim Bashával, aki pedig támogatja azt. A tiltakozás tehát párton belüli nézeteltérésként is értelmezhető - írja a szerb közmédia.

Edi Rama albán miniszterelnök a Tiranában tapasztalható feszült helyzet miatt úgy döntött, hogy Elbasanba helyezi át a találkozó mai helyszínét. A megbeszélések várhatóan késő este kezdődnek. Ha keddre biztonságossá válik a helyzet, akkor a felek Tiranában folytatják a tárgyalást. Az üléshez csatlakozik Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos is.

Albánia
Tirana
tüntetés
tüntetések

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.