Ugrás a tartalomra

Topolyai évértékelő

2021.12.22
19:11
Forrás
Közlemény
Elkészült a városi stadion és a diákotthon, próbaüzembe került a szennyvíztisztító, épül a fürdőkomplexum, újul a hotel - ezekről a beruházásokról is beszélt évértékelő sajtótájékoztatóján Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere.

A szennyvíztisztítóban a próbaüzem zajlik. Amennyiben sikeresen tesztelik a berendezéseket, megkezdhetik a rendes üzemeltetést is. A fővezeték már elkészült a mezőgazdasági középiskolától a szennyvíztisztítóig, és előreláthatóan megtervezik a másodlagos hálózat megépítését is, ami mintegy 45 kilométernyi szakaszt jelent.

Jövőre folytatódik a Vénusz helyén a fürdőkomplexum megépítése. A beruházás első fázisának a befejezésére a jövő évi költségvetésben 150 millió dinárt irányoztak elő.

Zajlik az egykori hotel épületének a felújítása, ezt jórészt anyaországi pénzekből finanszírozzák, de a költségvetésben betervezték az önrészt.

Sikeresen befejeződött a diákotthon megépítése, már be is költözhettek a diákok. Az egykori hotel épületében további 59 férőhelyes kollégiumi rész kialakítását tervezik.

Jövőre a község minden településén kiépítik majd a gázvezetéket, folytatódnak a beruházások az ipari parkban, illetve a városi park megújításának tervei is készülnek.

2022-ben a Belgrád–Budapest vasútvonal megépítésének munkálatai is elérik majd a községet, emellett a vízellátás javítása és korszerűsítése is tervben van.

Topolya
évértékelő
Szatmári Adrián

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.