Ugrás a tartalomra

Megfelelő ütemben fejlődnek a kalászosok Magyarkanizsa községben

2022.01.09
11:41
2022.01.09
15:57
Forrás
Pannon RTV
A most leesett hótakaró is tovább gyarapítja a talaj nedvességtartalmát, így biztosított a gabonák fejlődése. A kultúrnövényeknek egyébként kedvezett az elmúlt hónapok időjárása.

Az őszi vetés szépen fejlődik Magyarkanizsa községben. Az időjárás eddig kedvezett a búzának és az árpának is, hiszen betegség nyomait nem észlelték a termelők, és a növekedés is megfelelő fázisban van, a bokrosodás is végbement - mondja Kiss Róbert mezőgazdasági termelő. „A csapadék mindig jól jön, a téli csapadék, legalább szaporodik a talaj alsóbb rétegeiben is. A tavalyi évben igen kiszáradt a talaj. Erre felénk nagyon gyenge termések is lettek, úgyhogy a hó a hideg ellen is véd, meg a csapadék is itt marad az olvadás után a gabonáknak.”

A Tisza-parti községben is havazott szombaton, ami egyértelműen jót tesz a gabonák fejlődésének, hiszen a leesett hótakaró kellő nedvességet és hőmérsékletet biztosít a növekedésben lévő kalászosoknak - a gazda szerint.

Ami a gabonák további szép fejlődését illeti, mindenképp szükség lenne még csapadékra a termelők szerint. Amennyiben pedig nagy hideg érkezne a térségbe, hótakaróra lenne szükség, hogy a gabonák fejlődésében ne okozzanak nagy kárt a fagyok.

gabona
kalászos
tél
mezőgazdaság
földművelés
Magyarkanizsa
Kiss Róbert
havazás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.