Ugrás a tartalomra

Századik születésnapját ünnepli a tornyosi Tóth Piroska néni

2022.01.09
17:15
2022.01.09
19:52
Forrás
Pannon RTV
A kerek évfordulót a családja, a barátai és a helyi nyugdíjas egyesület tagjainak körében ünnepelte.

Boldogan ünnepelte 100-ik születésnapját a tornyosi Piroska néni, akit a Tornyosi Művelődési Ház nyugdíjas termében köszöntöttek szombaton.

Megterített asztalok, gyertyák, sok finomság és csokrok díszítették a termet, mindenhol a 100-as számjegy szerepelt, hiszen Piroska néni pont ennyi évvel ezelőtt született.

Bíbos Zsuzsanna: „Piroska néni régóta tagunk, oszlopos tagja a klubnak. Sokat kézimunkázott, nagyon szeretjük, ő a legidősebb tagunk.”

Palatinszki Ilona: „Nagyon vártuk, mindig mondta, hogy Ilonkám majd a 100 éves évfordulómon elhúzassuk a nótánkat, mert szeretet mulatni amikor így mentünk kedden a tea délutános összejövetelekre.”

Piroska néni szerint a hosszú élet titka, a sok munka. Azt is elárulta, hogy a fiatalabb évei alatt sokszor egyetlen gondolat járt a fejében, mégpedig az, hogy felnevelje két gyermekét. Tóth Piroska: „Én senkivel rosszban nem voltam, senkit meg nem bántottam. Ha lehetett, én elkerültem a veszélyt, hogy ne kerüljek bele. Ez az egész.”

Zenéből sem volt hiány az ünnepségen, így az ünnepelt minden kívánsága teljesült. Piroska néni fia, Vilmos családjával külföldről tért haza, hogy köszönthesse édesanyját. Tóth Vilmos: „Egy nagyon jó érzés, pláne, hogyha visszagondolok tényleg milyen életet élt le. Mindkettőnket nevelt, elváltak apámmal, én akkor voltam 12 éves, tehát elég sokáig ő nevelt. Megadta azt nekem, hogy az legyek aki vagyok.”

A helyi templomban vasárnap szentmise keretében is fel köszöntötték a 100-ik születésnapját ünneplő Piroska nénit. Zenta polgármestere is köszöntötte. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A mai nap azért jöttünk össze, hogy gratuláljunk neki, a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat nevében is további egészséges életet kívánjunk neki.”

Tornyoson és környékén még nem volt példa arra, hogy valaki megérte volna a századik életévét - mondják a helyiek. Piroska nénit pedig mindenki úgy ismeri mint egy kedves, jószívű asszony, aki élete során sokat dolgozott és rengeteget segített és remélik, hogy még sok éven át élvezhetik társaságát.

Zenta
Tornyos
Tóth Piroska
Czegledi Rudolf

Most

16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.