Ugrás a tartalomra

Kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban

2022.01.22
11:50
2022.01.22
11:57
Forrás
MTI
Remélik, hogy lassul a vírus terjedése, illetve megelőzhető a kórházak túlzsúfoltsága is.

Ismét kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - közölte Faik Hoti, az egészségügyi minisztérium szóvivője. Elmondta, 22 óra és másnap reggel 5 óra között Koszovó egész területén tilos lesz az utcára lépni, a vendéglátóhelyek pedig 21 óráig tarthatnak nyitva. A szóvivő tájékoztatása szerint az intézkedéstől azt várják, hogy a koronavírus omikron variánsának terjedése lelassul, és megelőzhető lesz a kórházak túlzsúfoltsága.

Mindezek mellett a Koszovóba beutazóknak vagy három oltásról szóló igazolással, vagy két oltással és negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük. A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Koszovóban több mint 175 ezerre emelkedett.

Koszovó
koronavírus
járvány
kijárási tilalom

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.