Ugrás a tartalomra

„Az omikron jelentős mértékben fog terjedni a gyerekek körében”

2022.01.24
09:29
2022.01.24
16:55
Forrás
Tanjug
Dr. Branislav Tiodorović elmondta, sokan el fogják kapni az omikront, és jelentős mértékben terjed majd a fiatalabbak, a gyerekek körében is az iskolába járás miatt.

Az epidemiológus a Tanjugnak adott interjújában a koronavírus-járványhelyzetet továbbra is rendkívülinek értékelte. Arra figyelmeztetett, hogy itt az influenza, ami várhatóan a következő egy hónapban hatalmasodik el. Ez is a gyerekeket támadja majd.

Dr. Branislav Tiodorović epidemiológus: „A gyerekek jelentik az alapvető hajtóerejét elsősorban az influenza terjedésének. Most az omikron miatt vannak pozitív koronavírusosok, de tudni kell, hogy az influenza kezd megjelenni, és ebben a térségben általában februárban a legaktívabb. Tavaly szerencsénk volt, egyáltalán nem volt jelen, globális szinten sem, és nálunk sem. Most azonban itt van az influenza.”

omikron
koronavírus
járvány
Dr. Branislav Tiodorović

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.