Ugrás a tartalomra

Szakmai megbeszélés a kiváló együttműködés jegyében

2022.01.25
14:59
2022.01.25
16:35
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar megbeszélésre hívta össze a gyakorlati oktatásban résztvevő intézmények képviselőit, hogy megköszönjék nekik a kiváló együttműködést.

Kiváló együttműködést ápol több vajdasági intézménnyel a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, amit a jövőben is folytatni szeretnének. Ebből adódóan szakmai megbeszélést tartottak azoknak az intézményeknek a képviselőivel, amelyeknek köszönhetően hallgatóik minőségi szakmai gyakorlatra tehetnek szert.

Pintér Krekity Valéria, oktatási dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Valójában az elméleti oktatás mellett nagyon fontos szerepet játszik a gyakorlati oktatás, így megfelelő intézményekkel együttműködési szerződést kötöttünk, hogy hallgatóink megfelelő tapasztalatokat, képességeket, jártasságokat szerezzenek az adott szakmában.”

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskola már 24 éve biztosít gyakorlatot a leendő tanítóknak, a Majsai Úti Általános Iskola pedig 2006 óta.

Weiss Vesna, igazgató, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Ez az együttműködés mindenkinek nagyon fontos: a tanítóképző karnak is, az egyetemistáknak, akik tapasztalatot szereznek az iskolánkban, az iskolának, a mentoroknak, akik tovább fejlődnek a saját szakmájukban és a diákoknak, mert nagyon szeretik a kis tanítókat.”

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „A negyedéves hallgatók minden évben októbertől májusig vizsgaórákat tartanak az iskolánkban. Ezekre a vizsgákra a tanítóink készítik fel őket módszertanilag. Ellátják őket jó tanácsokkal.”

A kar óvodapedagógusai a szabadkai Vackor iskoláskor előtti intézményben, a nevelői szak hallgatói pedig az újvidéki Európa Kollégiumban szerezhetnek szakmai gyakorlatot.

Snejder-Sára Ildikó, igazgató, Európa Kollégium, Újvidék: „A kar hallgatói minden évfolyamon egy-egy hétre beköltöznek az Európa Kollégiumba, és velük a nevelőtanárok foglalkoznak, így részt tudnak venni a kollégium munkájában, működésében.”

A kommunikátor szakos hallgatók munkájában a Pannónia Alapítvány közreműködik már egy éve. A hallgatók először a Pannon Rádióban és a Szabadkai Magyar Rádióban, majd a Pannon Televízióban is megtanulhatják a szakma alapjait, megismerhetik a sokrétűségét.

Brasnyó Zoltán, főszerkesztő-helyettes, Pannon Rádió: „Igyekeztünk legyőzni a lámpalázukat, igyekeztünk bemutatni nekik olyan technikákat, olyan olvasási gyakorlatokat, amelyeket aztán sikeresen hasznosíthatnak majd a jövőben.”

A szakmai megbeszélésen az intézmények képviselői megegyeztek abban, hogy ezt az együttműködést a jövőben is folytatják, mert mindenképpen a hallgatók javára válik.

MTTK
Szabadka
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.