Ugrás a tartalomra

Tudnivalók a tartományi mezőgazdasági pályázatokról

2022.01.25
15:32
2022.01.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
A múlt héten megjelentek a tartományi mezőgazdasági titkárság idei pályázati kiírásai. A 15 kiírásból 11 érinti a bejegyzett mezőgazdasági gazdaságokat.

Egyebek között öntözőrendszerek, fóliasátrak, jégelhárító rendszerek beszerzésére, felszerelésére lehet pályázni, továbbá mezőgazdasági vállalkozások eszközbeszerzésére, gyümölcs-, szőlő- és zöldségfélék feldolgozására, valamint organikus termeléshez kapcsolódó kapcsolható eszközök, méhészeti beruházások, sör, bor és pálinka előállításához szükséges eszközök beszerzésére. A pályázatokra szánt pénzeszközök összege idén meghaladja az 1,3 milliárd dinárt.

Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Alap esetben a titkárság pályázati kiírásairól azt kell elmondani, hogy az adó nélküli rész 60 százalékát támogatja vissza nem térítendő pénzeszközök formájában. Azok a kedvezményezett kategóriák megmaradtak, amik az előző években is voltak a 40 évnél fiatalabb gazdák és a hölgyek vonatkozásában. Az ő vonatkozásukban itt plusz egy 10 százalékos intenzitás tapasztalható, szóval az ő vonatkozásukban ez a visszatérítés akár 70 százalékos is lehet. Viszont vannak olyan kiírásaink, ahol alapjáraton 80 százalékos költség-visszatérítést tudunk biztosítani, ezek például az organikus termelésben dolgozók.”

Tartományi mezőgazdasági pályázatok
mezőgazdaság
pályázat
Ótott Róbert

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.