Ugrás a tartalomra

Érkezik az állami támogatás a fiataloknak

2022.02.01
15:30
2022.02.01
18:41
Forrás
Pannon RTV
A 16 és 29 év közötti korosztály január 15-étől 30-áig igényelhette a 100 eurót. A jelentkezők száma azt mutatja, hogy telitalálat volt az intézkedés - mondják az illetékesek. A fiatalok többsége már el is döntötte, mire fordítja a pénzt.

Több mint egymillió, 16 és 29 év közötti szerbiai fiatal jelentkezett a száz eurós állami támogatásra, amelynek folyósítása kedden meg is kezdődött. Az első napon 300 ezer fiatal kapja meg a juttatás dinár ellenértékét, a többiek pedig, még több mint 700 ezren, szerdán és csütörtökön kapják kézhez, illetve a bankszámlájukra a száz eurós juttatást.

A 16 éves középiskolás diáklány, Albert Ivett regisztrált, és nagyon örül a támogatásnak. Azt is tudja már, mire fordítja a pénzt. „Mivel most az autóvizsgát csinálom, lehet, hogy abba kellene ezt beleszámítanom.”

A 20 esztendős hajdújárási Szalai Klaudiának is jól jön a fiataloknak szánt állami támogatás.

„- Igényeltem a száz eurós támogatást, mivel úgy gondolom, ha van ilyen lehetőség, akkor élni kell vele.
- Mire fogod költeni?
- Ezt még pontosan nem tudom, jelenleg még gyűjtögetek, úgyhogy majd bekerül a többi közé.”

A 26 éves palicsi Gyurásevity Dajana 20 hónapos kislányára költi majd a száz euró dinár ellenértékét.

„- Gyermekem miatt igényeltem, mivel eléggé drágák a gyerekcuccok. És hát, hogy tudjak azért még bevásárolni. Most jön a tavasz, ruhákat kell venni.
- Tehát akkor megvan, hogy mire lesz elköltve ez a pénz?
- A gyermekemre fogom költeni, a kislányomra.”

Gazdaságilag a segítség teljesen indokolt, hiszen ez a pénz visszafolyik a költségvetésbe, és ez is volt a kormány szándéka - szögezte le a szerb pénzügyminiszter. Siniša Mali hozzátette: elégedett a jelentkezők számát illetően. Mint mondta, ő maga sem számított ekkora érdeklődésre. Az állami támogatásra 1 millió 19 ezer polgár jelentkezett.

„Amit megígértünk, azt az ígéretet be is tartjuk. Kedden, és az elkövetkező két napban kifizetjük mindazokat, akik jelentkeztek erre a támogatásra. Ezzel még egyszer megmutatjuk nemcsak az ország pénzügyi erejét, és nemcsak az országunk erejét a segélyek folyósítását illetően azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van, hanem azt is, hogy az adott ígéretünket teljesítjük, napra és dinárra pontosan.”

A pénzügyminiszter szerint az intézkedés sikeresnek bizonyult. Elvetette azokat az ellenzéki vádakat, amelyek szerint a kormány a közelgő választások előtt meg szeretné vásárolni a fiatalokat. Mali rámutatott arra, hogy amióta tart a járvány, folyamatosan támogatják a polgárokat és a gazdaságot. Úgy véli, hogy optimizmus terjedt el a fiatalok körében.

segély
támogatás
fiatalok

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.