Ugrás a tartalomra

14 teherautónyi segélyszállítmányt küldött Szerbia Ukrajnának

2023.08.30
18:20
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić elmondta, az ország továbbra is segíteni fogja a háború sújtotta Ukrajnát, és készen áll még több onnan érkező menekült befogadására is.

A szerb miniszterelnök kiemelte, most gyógyszereket és alapvető szükségleti cikkeket küldtek a nehéz körülmények között élő ukrajnai lakosságnak. A szállítmány elindításán részt vett még Tanja Miščević európai integrációs miniszter, Volodymyr Tolkač, Ukrajna szerbiai nagykövete és Emanuele Giaufret, az EU szerbiai küldöttségvezetője is.

„Árut és gyógyszereket küldünk Ukrajnába, a veszélyeztetett lakosság számára. Ami a gyógyszereket illeti, ennyit sikerült elkülönítenünk a Köztársasági Egészségbiztosítási Alapon keresztül. Ezt a gyakorlatot a továbbiakban is folytatjuk. Ami a többi árut illeti, ezek olyan cikkek, amelyeket a gátszakadás következtében, az otthonukat elvesztett lakosok használhatnak. Küldünk takarókat, párnákat, matracokat, továbbá vízszűrőket és ivóvizet is.”

teherautó
segély
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.