Ugrás a tartalomra

Nem csak az idősek halhatnak bele a koronavírus-fertőzésbe

2022.02.14
11:00
2022.02.14
17:06
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádban nemrégiben egy 46 éves férfi vesztette életét, közvetlenül az után, hogy felvették a kórházba.

Az eset részleteit Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai intézmény vezetője ismertette a szerb közmédia műsorában. Mint mondta, a férfi első tünetei múlt vasárnap jelentkeztek - láz és izomfájdalom, melyek a leggyakoribb szimptómáknak számítanak. A covid-egészségházban könnyebb esetként regisztrálták. Állapota azonban rohamosan romlott, csütörtök hajnalban, amikor bevitték a kórházba, már gyakorlatilag alig volt ereje. Ennek ellenére a tüdőröntgen, az EKG és a vérkép sem mutatott semmi rendkívülit. Néhány perccel később azonban elfeketedett a keze, és bár 52 percen át próbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni az életét - mondta Adžić Vukičević. A páciens halálát valószínűleg trombózis, vagyis rögösödés okozta, de boncolást rendeltek el.

„Megkértem a radiológián dolgozó kollégáimat, hogy végezzenek a páciensnél rendszerszintű vérrögösödési vizsgálatot. Ez tetőtől talpig trombózisokat mutatott ki, beleértve a tüdőt, törzset és végtagokat is. A covid-kórház 15 hónapos működése óta először fordult elő, hogy törvényszéki boncolást is kértem.”

koronavírus
áldozat
fiatal
Belgrád
Tatjana Adžić Vukičević

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.