Ugrás a tartalomra

Szerbia elismeri Ukrajna területi integritását

2022.02.27
17:09
Forrás
Tanjug
Elfogadta a szerb kormány a Nemzetbiztonsági Tanács pénteki ülésén meghozott álláspontot az ukrán helyzettel kapcsolatban.

Ezen arról született döntés, hogy Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását. Az ülésen meghozott 15 pontból álló akkori döntéssort Aleksandar Vučić ismertette. Szerbia államfője sajnálatát fejezte ki az Ukrajnában történtek miatt. Kiemelte, hogy Belgrád a békés megoldás híve. Ugyanakkor elmondta, hogy az országnak nem érdeke, hogy bármilyen szankciót vezessen be Oroszországgal szemben. Jelezte, hogy Szerbia katonailag független és megőrzi neutralitását, ezért azt is elmondta, hogy a más államokkal közösen tervezett hadgyakorlatokat lemondják, a folyamatban lévőket pedig meghatározatlan időre felfüggesztik. A szerb elnök kifejtette, hogy a nemzetközi jogot fogják alapul venni, és ez alapján fognak cselekedni, dönteni a továbbiakban is. A szerbiaiakat pedig arra kérte, hogy ők is az ország érdekeit tartsák szem előtt.

Szerbia
Ukrajna
Oroszország
álláspont
kormány

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.