Ugrás a tartalomra

Szombaton teszi meg első hivatalos útját az Újvidék és Belgrád között közlekedő gyorsvonat

2022.03.15
20:24
2022.03.15
21:24
Forrás
Blic
Az út csupán 28 percet vesz igénybe.

Március 19-én, szombaton teszi meg az első hivatalos útját az Újvidék és Belgrád között közlekedő gyorsvonat - ezt Siniša Mali pénzügyminiszter jelentette be.

Azt is elmondta, hogy ha a vonat 200 kilométer/órával halad, az út csupán 28 perces lesz. Azt már tudni lehet, mennyibe kerül az utazás. Az első, kedvezményes hónapban egy irányban 375 dinárt kell fizetni, a retúrjegy 750 dinár. A teljes árú jegy 1600 dinár lesz.

A Srbija voz applikációján keresztül, új jegyautomatákból és a pénztárakban lehet jegyet váltani. 18 járat indul naponta mindkét városból.

A gyorsvonat neve egyébként Soko, vagyis Sólyom. A logón egy sólyom feje látható a szerb zászló színeiben, alatta cirill betűkkel a felirat: Soko.

Belgrád
Soko
vonat

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.