Ugrás a tartalomra

Tudományosan is szegények vagyunk

2012.10.16
08:11
A háztartások gyors elszegényedése és a lakosság életfeltételeinek jelentős romlása jellemzi a mai Szerbiát – derül ki a Belgrádi Egyetem Szociológiai Kutatások Intézetének felméréséből
A háztartások gyors elszegényedése és a lakosság életfeltételeinek jelentős romlása jellemzi a mai Szerbiát – derül ki a Belgrádi Egyetem Szociológiai Kutatások Intézetének felméréséből. Ez a szerbiai társadalom szinte minden rétegét érinti, de leginkább az alacsonyan szakképzett munkanélkülieket és a kistermelőket sújtja. A felmérés szerint a munkaképes családtagokkal rendelkező háztartások 30 százalékában senki sem dolgozik. Egyre nagyobb az elszegényedés azokban a családokban is, amelyekben van kereső személy – mutatnak rá a szakértők. (VRTV)
Szerbia
szegénység

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.