Ugrás a tartalomra

Még több mérgezett állat tetemére bukkantak Nagykikindánál

2022.04.13
18:16
2022.04.13
19:08
Tizenkilenc állat tetemére bukkantak a szakemberek azon a területen, ahol a mérgezésben elpusztult parlagi sast is találták.

A tartományi és köztársasági felügyelőség a rendőrséggel, a Tartományi Természetvédelmi Intézet ornitológusaival, a BirdLife magyarországi szervezet képviselőivel és a Szerb Madártani és Madárvédelmi Egyesület aktivistáival kedden tartottak terepszemlét a Nagykikindához tartozó területen. Csali-tetemeket is találtak a terepen.

A mérgezésnek nem csak egy parlagi sas esett áldozatául, hanem további hat barna rétihéja, hét vetési varjú, egy csóka, két róka, egy sakál, valamint egy menyét.

mérgezés
Nagykikinda
állat tetemek

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.