Ugrás a tartalomra

Ukrajna nyerte az Eurovíziót - Szerbia képviselője a közönség nagy kedvence volt

2022.05.14
22:39
2022.05.15
01:46
Forrás
Pannon RTV
Konstrakta fellépése közben vastapstól zengett a torinói csarnok.

Ukrajna nyerte a 2022-es Eurovíziót, de Szerbia képviselője a közönség nagy kedvence volt. Konstrakta fellépése közben vastapstól zengett a torinói csarnok. Az ukrán Kalush Orchestra Stefania című dalával 631 pontot szerzett. A dalfesztivál második helyén Nagy Britannia végzett, Sam Ryder 466 pontot gyűjtött össze. Spanyolország 459 ponttal a harmadik lett, majd a 438 pontos Svédország következik. Szerbia 312 pontot kapott, amivel a dalfesztivál ötödik helyét érdemelte ki.

Konstraktának a produkcióját remekül fogadták Olaszországban. A közönség Ana Đurić rendhagyó dalának legismertebb része, a refrénnek számító „biti zdrava” közben ritmusra tapsolt. A fináléban 25 előadó küzdött a közönség kegyeiért. A 40 résztvevő ország nézői és zsűrije vett részt a szavazáson. Az országok pontjai alapján Szerbia csupán a középmezőnyben tartózkodott. Ana Đurić a közönségszavazatokat követően ugrott az élvonalba.

Szerbia képviselője teljesen egyedi szöveggel és zenével színesítette a dalfesztivált. Az In Corpore Sano, vagyis az ép testben című dal azt sugallja, hogy a mai ember már vallási fanatizmus szintjén foglalkozik az egészségével. A színházi elemeket tartalmazó fellépés üzenete, hogy miközben az egészségünk megőrzése elhatalmasodik gondolatainkon, cselekedeteinkben, addig a szellemet teljesen elhanyagoljuk, vagyis ma ép testben beteg a lélek.

Eurovíziós Dalfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.