Ugrás a tartalomra

Minden a sportokról és az egészséges táplálkozásról szólt Törökkanizsán

2022.05.17
11:37
2022.05.17
15:55
Forrás
Pannon RTV
Közel 200 fiatal részvételével zajlott a Popeye elnevezésű IPA projekt. Finom és egészséges ételeket kóstolhattak, valamint több sportágban is kipróbálhatták magukat a résztvevők.

Megtelt gyerekekkel a törökkanizsai általános iskola udvara. A rendezvényre Szegedről és Törökkanizsa községből egyaránt érkeztek résztvevők. A fiatalok különböző sportágakba nyerhettek betekintést.

Tratyik Regina, résztvevő, Törökkanizsa: „Ki lehet próbálni a kajakozást, nézünk majd később egy lovas előadást, vannak bohócok, azokat is lehet nézni és amúgy érdekes, ilyen sportnap van és lehet később játszani, versenyezni.”

A helyes táplálkozás is fontos része az egészséges életmódnak, ezt a rendezvényen is igyekeztek népszerűsíteni.

Tuza Petra, résztvevő, Törökkanizsa: „- Gyümölcsök vannak, üdítők, de van például fagyi és édességek is, vannak pogácsák, kalácsok, ilyenek.
- Otthon mennyire figyelsz oda a sportolásra és a helyes táplálkozásra?
- Igyekszem mind a kettőre odafigyelni, van, mikor nem sikerül, de pótolom.”

Magyari Dominik, résztvevő, Törökkanizsa: „Igyekszek minél kevesebb szénsavas italt fogyasztani, minél egészségesebb ételeket enni, amik inkább táplálóbbak és nem hizlalóak.”

A projekt célja, hogy népszerűsítse a gyerekek körében a fizikai aktivitás, valamint az egészséges táplálkozás alapjait.

Halasi Szabolcs, tanár, Gál Ferenc Egyetem, Szeged: „Olyan ételeket, színes, ízletes és nem mellesleg egészséges ételeket és olyan sportágakat mutatunk be, amelyek ezen a részen nem annyira elterjedtek, például a floorball, az evezés, a kajak és ez mellett ezt a kettőt ötvözi és a lényege az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.”

A projekt partnerei az újvidéki Élelmiszertechnológiai Tudományos Intézet, a szegedi Gál Ferenc Egyetem és Törökkanizsa község.

egészségnap
egészség
sportnap
sport
Törökkanizsa
általános iskola

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.