Ugrás a tartalomra

89 napja nincs megbékélés Ukrajna és Oroszország között

2022.05.23
13:23
Forrás
Szerbiai RTV, MTI, Index
89. napja tart az orosz-ukrán konfliktus.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül beszélt a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol maximális szankciókat követelt Oroszországgal szemben.

A következő intézkedéseket kérte a nyugati országoktól: teljes körű olajembargót, kivétel nélkül az összes orosz bank kizárását a globális rendszerekből, teljes kivonulást az orosz IT-szektorból, valamint az Oroszországgal való kereskedelem teljes felfüggesztését. Mindeközben Lengyelország felmondta az Oroszországot Európával összekötő Jamal gázvezetéken történő gáztranzitról szóló lengyel–orosz kormányközi szerződést. A döntést diplomáciai jegyzék formájában ismertetik Oroszországgal. Időközben arról szólnak a hírek, hogy Oroszország felajánlotta a tárgyalások folytatásának lehetőségét, amelyet korábban Ukrajna kérésére fagyasztottak be.

ukrán
orosz
Volodimir Zelenszkij
hadiállapot
Ukrajna
ukrajnai háború
Oroszország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.