Ugrás a tartalomra

Napi 5000 dinárt is kereshetnek az idénymunkások Szerbiában

2022.06.12
07:13
2022.06.12
07:32
Forrás
021.rs
Az elmúlt években előfordult olyan is, hogy Kirgizisztánból és Ukrajnából is érkeztek szezonmunkások, mert nem lehetett itteni munkaerőt találni.

Szerbia-szerte keresettek az idénymunkások, egyes helyeken a napi fizetségük meghaladhatja az 5000 dinárt is. A legtöbb szezonmunkást egyébként Közép-Bánátban alkalmazzák, jellemzően ebben az időszakban, amikor számos teendő van a mezőgazdaságban.

A szakemberek szerint azért nehéz megfelelő idénymunkást találni, mert nem biztosít folyamatos jövedelmet. A gyümölcsészetben könnyebben lehet találni dolgozókat, ebből a szempontból az állattenyésztés van a legkiszolgáltatottabb helyeztben - panaszolják a Nagybecskerek-környéki termelők.

Šabacon 300 és 500 dinár között mozog az idénymunkások órabére, és leginkább a gyümölcsészetben alkalmazzák őket. Szabadkán és környékén napi 3000 dinárt kapnak a cseresznyeszedők.

Egy tavankúti gazda szerint az elmúlt években előfordult olyan is, hogy Kirgizisztánból és Ukrajnából is érkeztek szezonmunkások, mert nem lehetett itteni munkaerőt találni.

idénymunkás
Szerbia
bér

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.