Ugrás a tartalomra

Milák és Kenderesi döntős 200 méter pillangón

2022.06.20
22:00
2022.06.20
22:09
Forrás
MTI
Milák Kristóf parádés teljesítménnyel a legjobb, Kenderesi Tamás nagyszerű hajrával a hatodik idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón hétfőn, a budapesti Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján.

Milák, a szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, világcsúcstartója a délelőtti előfutamban tartalékolva is több mint fél másodperccel volt gyorsabb, mint az összesítésben második helyen egyéni csúcsot úszó svájci Noé Ponti. Ezek után az elődöntőben sem volt kérdéses a sikere, ráadásul üzent is a riválisoknak, ugyanis az 1:52.39 perces ideje minden idők kilencedik legjobb úszása ebben a számban.

Milák a vegyes zónában elmondta, edzője, Virth Balázs egy "értékelhető úszást" kért tőle az elődöntőben: "Ne fürödve jussak a döntőbe, hanem úgy, ahogy csináltam. Komoly úszás legyen, olyan dinamikával, technikával, ami önbizalmat ad majd a fináléra, hogy ott is jól menjen" - mondta Milák hozzátéve, hogy megnyugtatásra inkább trénerének van szüksége.

A riói olimpián 2016-ban ebben a számban szerzett bronzérmével berobbanó Kenderesi délelőtt inkább magára figyelt, mintsem a véleménye szerint a puskaport kissé korán ellövő vetélytársaira, de az 1:55.01 így is a nyolcadik idő volt.

Kenderesi ezúttal is a frászt hozta a nézőkre, mivel 150 méternél még jó két testhossz volt a hátránya, ekkor azonban elképesztő hajrába kezdett és 29.05 másodperces utolsó ötvennel - Milák hajrája 29.57 volt - a harmadik helyre jött fel. Az 1:54.79 perces eredmény idei legjobbja, amivel hatodikként került a fináléba.

"Jó volt ez így, nem? Sikerült azt hoznom, amit elterveztem. Azt továbbra is tartom, hogy az Európa-bajnokságon jobb formában leszek, de most a holnapot szeretném még jobban megcsinálni" - nyilatkozta Kenderesi.

A szám döntőjét kedden 18.54-kor rendezik.

Milák Kristóf
Kenderesi Tamás
szó-világbajnokság
vizes vb

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.