Ugrás a tartalomra

Negyvenéves csúcson a brit infláció

2022.06.22
11:19
Forrás
MTI
A brit statisztikai hivatal beszámolója szerint a lakhatási költségek nélkül számolt tizenkét havi fogyasztói árindex a múlt hónapban 9,1 százalékkal emelkedett az áprilisi 9 százalékos növekedés után.

Négy évtizede nem mért ütemre gyorsult májusban az éves brit infláció. A májusi tizenkét havi inflációs ütem a legmagasabb azóta, hogy az éves infláció havi rendszerességű mérése a jelenlegi módszertannal 1997 januárjában megkezdődött.

A modellezéssel még korábbra visszaszámolt adatok alapján pedig legutóbb 1982 januárjában volt a múlt havinál gyorsabb, 11 százalék körüli az éves brit infláció. A brit kormány által a Bank of England számára előírt éves inflációs cél 2 százalék.

infláció
Nagy-Britannia
gazdaság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.