Ugrás a tartalomra

Összeomlott a lelátó – áldozatok és sérültek is vannak - VIDEÓ

2022.06.27
10:20
2022.06.27
10:36
Forrás
Szerbiai RTV, CNN
Legalább négyen meghaltak és több mint 300-an megsérültek, miután Kolumbia középső részén egy bikaviadalon összeomlott a lelátó.

A felvételek tanúsága szerint a nézőkkel teli, háromszintes, fából készült lelátó egy része dőlt le, majd az arénára borult. A halottak között két nő, egy férfi és egy gyermek, további 30 ember sérülése súlyos. A bika a tragédiát követően is szabadon volt a menekülő tömegben, fokozva az egyébként is óriási pánikot.

Az összes kórházat és mentőt riasztották, a friss információk szerint a helyi egészségügyi intézmények végül 322 olyan beteget fogadtak be, akik megsérültek a stadion összeomlásában. A sérülteket önkéntesek is szállították, a fotók tanúsága szerint annyi volt a sérült, hogy sokukat a folyosókon kellett elhelyezni. Az üggyel kapcsolatban nyomozás indult.

Kolumbia leköszönő elnöke azt mondta, az ügyben vizsgálatot fognak indítani, a megválasztott elnök pedig arra szólította fel a helyi tisztviselőket, hogy tiltsák be a bikaviadalokat. „Arra kérem a polgármestereket, hogy ne engedélyezzenek több olyan rendezvényt, amin emberek, vagy állatok halhatnak meg” – fogalmazott.

Kolumbia
bika
baleset
halott
sérült

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.