Ugrás a tartalomra

Jön a népszámlálás, legyen oktató!

2022.06.29
15:44
2022.06.29
16:54
Forrás
Pannon RTV
Egy év halasztás után megtartják a szerbiai népszámlálást, ami október 1-jétől 31-ig zajlik országszerte.

A lakosokhoz laptopokkal érkeznek a számlálóbiztosok, a kérdőívben alapinformációkra vonatkozó kérdések lesznek feltüntetve, mint például a lakosok neme, nyelve, vallása, családtagok száma. A számlálóbiztosok a Köztársasági Statisztikai Hivatal azonosítójelvényével igazolják magukat, a biztosok beengedésének visszautasítása 20-50 ezer dináros pénzbírsággal sújtható.

Csonka Brigitta, Szabadka Város Népszámlálási Bizottságának tagja: „Számlálóbiztosnak július 22-e és augusztus 5-e között lehet jelentkezni. A Köztársasági Statisztikai Hivatal honlapján keresztül van egy internetes applikáció, amin történik a jelentkezés. Jelen pillanatban vasárnapig, tehát július 3-ig 20 óráig áll rendelkezésre az applikáció, amiben az instruktoroknak, tehát a számlálóbiztosoknak a kiképzésére, betanítására és a munkájukat koordinálásra vágyó instruktorjelöltek jelentkezhetnek. Nagyon fontos lenne, hogy kisebbségi közösségekből is jelentkezzenek, úgy instruktornak, úgy számlálóbiztosoknak.”

népszámlálás
Csonka Brigitta

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.