Ugrás a tartalomra

Népszámlálás 2022 – jelentkezz oktatónak!

2022.06.29
13:01
2022.06.29
13:06
Forrás
Közlemény
Az érdeklődők július 3-áig a Köztársasági Statisztikai Intézet www.stat.gov.rs és popis2022.stat.gov.rs honlapján az elektronikus jelentkezőlap kitöltésével jelentkezhetnek.

A Köztársasági Statisztikai Intézet nyilvános felhívást intéz minden érdekelt személynek, hogy a
2022. június 24-étől (9.00 óra) 2022. július 3-áig (20.00 óra) terjedő időszakban jelentkezzen oktatónak a 2022. évi Nép-, háztartás- és lakásszámlálás lebonyolítására.

Az érdeklődők kizárólag a Köztársasági Statisztikai Intézet www.stat.gov.rs és popis2022.stat.gov.rs honlapján az elektronikus jelentkezőlap kitöltésével jelentkezhetnek.

Az oktató feladatai

Az oktatók kötelesek részt venni egy ötnapos képzésen, kötelesek elsajátítani a népszámlálás, valamint az adatgyűjtési és felügyeleti alkalmazásokon való munka módszertanát, kötelesek ötnapos képzést tartani a számlálóbiztos-jelölteknek, továbbá kötelesek figyelemmel kísérni a rájuk bízott területen a népszámlálás lebonyolítását, ellenőrizni a hozzájuk beosztott számlálóbiztosok munkáját, szükség szerint útbaigazítást adni a népszámlálás folyamán a számlálóbiztosoknak, valamint segíteni őket a felmerülő vitás helyzetekben. Egy oktató általánosságban hét számlálóbiztos munkájának felügyeletét végzi.

Megbízatási időszak

2022. augusztus 23-ától október 31-éig

Megjegyzés: a számlálóbiztos-jelöltek munkaidő beosztása a képzések, a terepi munka előkészületei és a népszámlálás terepi lebonyolítása alatt A tevékenységi tervvel összhangban történik, és magában foglalhatja a hétvégi munkát is.

A jelöltnek az alábbi általános feltételeknek kell eleget tennie:

  • a Szerb Köztársaság állampolgára legyen;

  • a Szerb Köztársaság területén lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezzen;

  • a bejelentő ív kitöltésekor 18. életévét betöltötte;

  • legalább négyéves középiskolai végzettséggel rendelkezik;

  • nem volt legalább hat hónapon át tartó börtönbüntetésre ítélve, vizsgálati eljárás nem indult ellene és büntetőeljárás sem folyik ellene.

Külön feltételek, melyeket a jelöltnek teljesítenie kell:

  • számítógépes munka ismerete (MS Office, internet) – esedékes a jelöltek tudásának felmérése;

  • megbízatásának időszakában lehetősége van saját számítógép használatára és az internet-hozzáféréshez.

A kiválasztott jelöltekkel:

  • Ideiglenes és alkalmi munkavégzési szerződés kerül megkötésre (munkanélküliekkel, nem teljes munkaidőben foglalkoztatottakkal, öregségi nyugdíjasokkal) vagy

  • Kiegészítő munkavégzési szerződés kerül megkötésre (másik munkavállalónál teljes munkaidőben foglalkoztatott személyek, illetve akiknek nem a Szerb Köztársaság a munkáltatója).

népszámlálás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.