Ugrás a tartalomra

A jövőben helyreállhat Szerbia és Montenegró kapcsolata

2022.06.29
16:12
2022.07.01
16:23
Forrás
Pannon RTV
A jövőben helyreállhat Szerbia és Montenegró kapcsolata - ebben reménykedik mindkét ország miniszterelnöke.

Ana Brnabić és Dritan Abazović Belgrádban találkoztak egymással. A montenegrói miniszterelnöknek ez volt az első hivatalos szerbiai látogatása. A szerb miniszterelnök kiemelte, sem Szerbiának, sem pedig Montenegrónak nincs közelebb senkije, sem politikailag, sem gazdaságilag, sem a két ország állampolgárai értelmében. Brnabić hozzátette, Szerbia nyitottan áll a problémák megoldásához, továbbá a politikai és gazdasági kapcsolatok javításának kapcsán is. A montenegrói miniszterelnök is egyetértett abban, hogy a jövőben magasabb szintre kell emelni a két ország közötti együttműködést.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Ez a látogatás valóban rendkívül fontos számunkra, és remélem, hogy ezzel a látogatással el tudjuk érni azt, amit miniszterelnökként tudok, és amit én is akarok, vagyis a Szerbia és Montenegró közötti kapcsolatok újraindítását és egy új korszakba lépést, egy nagyon jó kapcsolatot.”

Dritan Abazović a szerb miniszterelnökkel folytatott találkozót követően Aleksandar Vučić szerb elnökkel is beszélgetett.

A politikai és gazdasági együttműködésről, a közös befektetésekről, a mezőgazdaságról és élelmiszer-ellátásról is tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök és Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök Belgrádban. A szerb államfő kiemelte annak fontosságát, hogy a két országnak segítenie kell egymást a következő időszakban az energetika terén is.

Montenegró
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.