Ugrás a tartalomra

Kern Imre: A migránsok a helyi lakosokat is kiszorítják lakóhelyükről

2022.07.03
21:10
2022.07.03
21:37
Forrás
Pannon RTV
Az államnak cselekednie kell - emelte ki a politikus.

A helyi önkormányzat hatáskörén kívül eső probléma a szabadkai makkhetesi erdőben történt migránsleszámolás - így reagált az esetre Kern Imre. Szabadka alpolgármestere kiemelte, a VMSZ már hét évvel ezelőtt felhívta az állam figyelmét a migránshelyzet megoldásának fontosságára. Égető problémáról van szó, hiszen az illegális bevándorlók már a helyi lakosokat is kiszorítják egyes vajdasági településekről.

"Hátborzongató az, hogy akárhol megyünk a városban, a határban, vagy bárhol, mindenhol migránsokkal találkozunk. Olvastam, hogy állítólag hatezer migráns van az országban. Nekem úgy tűnik, mintha mind a hatezer itt lenne. Egy mai élményem: tegnap este Szegeden voltam, jöttem hazafele és borzasztó körülményeket láttam Rábé határában. Egy elhagyatott farmon több száz migráns tanyázik, én nem is tudom, hogy a mi őshonos embereink, hogy tudnak ott élni. Sajnos az a helyzet, hogy nagyon sokan el is mentek ezekből a falvakból. Félő az, hogy ezek a migránsok a mi lakosainkat szorítják ki a lakóterükből és ez egy borzasztó dolog, és előbb-utóbb az államnak cselekednie kell."

Kern Imre
Szabadka
migráns
Rábé

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.