Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Mára nyugodtabbak a kedélyek Szabadkán, de a makkhetesiek továbbra is félnek

2022.07.03
14:30
2022.07.03
18:36
Forrás
Pannon RTV
A szerb belügyminisztérium munkatársai intenzíven dolgoznak az erdőben történt tegnapi migránsleszámolás körülményeinek feltárásán, valamint az eset résztvevőinek azonosításán.

Eddig egy 1996-os születésű afgán állampolgárt vett őrizetbe a rendőrség. A.N.-t emberöléssel és gyilkossági kísérlettel gyanúsítják és 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, a Felső Ügyészség emel vádat ellene.

Szombat este a csendőrség befejezte a makkhetesi erdő átfésülését, ezután a szabadkai közlekedési rendőrség munkatársai biztosították a helyszínt. Akadt munkájuk bőven, ők azokat a migránsokat gyűjtötték be, akik napközben kivonták magukat a rendőrségi intézkedés alól, és elbújtak, majd később a város felé próbáltak elmenni.

Közben a makkhetesi polgárok gyülekezni kezdtek, és követelték a hatóság erélyesebb fellépését a migránsokkal szemben.

Nada Budimlić: "Félek. Hogy fogok éjszaka aludni a házamban? Honnan tudjam, kiszalad-e valamelyikük a kukoricásból, és géppuskával megöl. Amikor kimegyek megnézni, kire ugat a kutyám éjjel."

2022.07.03. Mára a nyugodtabbak a kedélyek Szabadkán, de a makkhetesiek továbbra is félnek

Palatinus Paulina: "Az egy dolog, hogy mi tudjuk, hogy ők itt vannak az erdőben. De a fegyver? Tehát sorozatlövő fegyverekről van szó. Azért szerintem egy kicsit el kéne gondolkozni. Én most elsősorban mint anya vagyok itt."

Vasárnap reggel, és később, a délelőtt folyamán sem találkoztunk rendőrökkel Makkhetes központjában. Az egyik, erdőből előbújó migráns taxit próbált hívni, hogy elmenjen Zomborba, de egyetlen taxitársaság sem vállalta a fuvart, a szombaton történtek miatt, panaszolta a vélhetően afgán bevándorló.

Nyugalom, csend és béke honolt vasárnap reggel Makkhetes központjában. A helyiek békés vasárnapi bevásárlásukat intézték, és elmondásuk szerint a makkhetesi erdő közelében élőknek szombatról vasárnapra virradóra volt hosszú idő után nyugodt éjszakájuk először. A rendőrök ugyanis óránként járőröztek, ezt állítják a helyiek, és ennek köszönhetően nem lehetett migránsokkal találkozni, mint ahogyan most sem. Viszont úgy tudjuk, hogy a Makkhetes és Kelebia közötti erdős részben valamikor éjfél körül ismét puskaropogás hallatszódott, de a rendőrség állítólag gyorsan reagált, ezek meg nem erősített információk, és elkapták a szintén lövöldöző migránsokat.

Kamerán kívül többen is megerősítették az újabb lövöldözés hírét. A makkhetesiek emiatt továbbra is félnek.

Fercsik Erzsébet: "Én, mint idős félek. Hát akkor a gyerekek, akik mennek iskolába, szórakozni szeretnének, vagy valahova, hát nem."

Dékány Zoltán: "Nyugodt volt az éjszaka, jól tudtam aludni, az ablakot kinyitottam, nem volt lárma, nem volt telefonálás az utcán, nem volt kiabálás."

A makkhetesiek aggodalma nem alaptalan. Az erdő továbbra is tele van migránsokkal, állítólag többeknél van még fegyver, és a hatalmas szemétkupacok is az illegális bevándorlók folyamatos jelenlétéről árulkodnak. A rendőrség közlése szerint egyelőre folytatják a nyomozást a migránsokleszámolással kapcsolatban, a cél, hogy fényt derítsenek az összes elkövető kilétére.

migráns
lövöldözés
éjszaka
sérült

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.