Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Halálos áldozata és hat sérültje is van a makkhetesi migránslövöldözésnek

2022.07.02
21:28
2022.07.03
08:01
Forrás
Pannon RTV
Lövöldözés volt reggel a szabadkai makkhetesi erdőben, migránsok csaptak össze. Egy ember meghalt, a sérültek állapotát stabilizálták - erősítették meg a kórházból. Több bevándorlót őrizetbe vettek.

Migránsok egymás közötti leszámolása történt. A hírek szerint legalább egy halottja is van az összetűzésnek és többen is megsérültek. A makkhetesi erdő felé vezető utat lezárták.

A szerb belügyminisztérium speciális egységei is kivonultak a szabadkai Makkhetesi erdőbe. Az illegális bevándorlók közötti leszámolás szombat hajnalban kezdődött. Nem hivatalos információk szerint afganisztáni és pakisztáni csoportok támadtak egymásra hideg és lőfegyverrel. A helyiek arra ébredtek, hogy lőnek. Egyesek azt gondolták ez valamiféle gyakorlat, vagy jégvédelmi rakétát hallanak.

Szarvas Csaba: „Már hajnalban elkezdődött a lövöldözés, mentőkocsik, elég nagy cirkusz lehetett. Az előbb is folyamatosan hallatszódott a lövöldözés az erdőből.”

Rada Trninić: „Több mint egy órán át tartott a lövöldözés. Én azt hittem, hogy gyakorlatoznak a lőtéren. Hogy lehetünk mi itt szabadok, ha a gyerekeket vinni és hozni kell az iskolából, mert félünk, közben azt mondják, hogy a lakosok biztonságban vannak. Egyáltalán nem vagyunk biztonságban.”

Információink szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

A szabadkai rendőrség a kora reggeli órákban, lakossági bejelentés alapján vonult ki a Makkhetesi erdőbe, ugyanis az itt élők azt jelentették, hogy lövöldözés van az erdőben. Miután kiérkeztek, akkor tapasztalták, hogy a migránsok egy csoportja lőfegyverrel számolt le egymással és ezt követően a mentőegységeket is riasztották akik nagyobb erővel vonultak ki a helyszínre és ahogy azt önök is látni fogják, egy újabb mentőautó érkezik ide a Makkhetesi erdőbe a sérült migránsokat ellátni.

A helyszínre érkezett Aleksandar Vulin belügyminiszter és Szabadka polgármestere is. Stevan Bakić elmondta, az összetűzésnek egy halottja van. A sérültek között egy 16 éves lány is van, az ő állapota válságos.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Hét személyt szállítottak kórházba, a Szabadkai Közkórházba. Közülük egy személynek nem voltak életjelei, megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül az illető meghalt. Egy 2006-ban született lányt megműtöttek, azonban az ő állapota rendkívül rossz és a Szabadkai Közkórház igazgatójának tájékoztatása szerint nem valószínű, hogy életben marad.”

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint a lakosság élete nincs veszélyben, jelenleg is biztosítják a terepet.

A Belügyminisztérium munkatársai intenzíven dolgoznak a makkhetesi erdőben történt migránsleszámolás körülményeinek feltárásán, valamint az eset résztvevőinek azonosításán - közölte Szerbia belügyminisztériuma. A közleményben kiemelik, hogy a két migránscsoport között kialakult lövöldözés miatt több illegális bevándorolót őrizetbe vettek. Őket kihallgatják, hogy kiderítsék, pontosan mi is történt szombat reggel Szabadkán.

Az Észak-bácskai körzetvezető reményét fejezte ki, hogy soha többet nem fordul elő a mostanihoz hasonló eset. Bojan Šoralov arra kérte az embereket, hogy maradjanak békések és összeszedettek, a rendőrség végzi a munkáját. A belügyi szervek tövéről hegyére átvizsgálták az erdőt.

Bojan Šoralov, észak-bácskai körzetvezető: „Az a rendőrség operatív feladata, hogy teljesen megtisztítsa az erdőt a migránsoktól. Hiszem, hogy ez meg is történt. De nem tudok pontos információkat adni."

makkhetesi erdő
migránsok

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.