Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Halálos áldozata és hat sérültje is van a makkhetesi migránslövöldözésnek

2022.07.02
21:28
2022.07.03
08:01
Forrás
Pannon RTV
Lövöldözés volt reggel a szabadkai makkhetesi erdőben, migránsok csaptak össze. Egy ember meghalt, a sérültek állapotát stabilizálták - erősítették meg a kórházból. Több bevándorlót őrizetbe vettek.

Migránsok egymás közötti leszámolása történt. A hírek szerint legalább egy halottja is van az összetűzésnek és többen is megsérültek. A makkhetesi erdő felé vezető utat lezárták.

Pannnon RTV

A szerb belügyminisztérium speciális egységei is kivonultak a szabadkai Makkhetesi erdőbe. Az illegális bevándorlók közötti leszámolás szombat hajnalban kezdődött. Nem hivatalos információk szerint afganisztáni és pakisztáni csoportok támadtak egymásra hideg és lőfegyverrel. A helyiek arra ébredtek, hogy lőnek. Egyesek azt gondolták ez valamiféle gyakorlat, vagy jégvédelmi rakétát hallanak.

Szarvas Csaba: „Már hajnalban elkezdődött a lövöldözés, mentőkocsik, elég nagy cirkusz lehetett. Az előbb is folyamatosan hallatszódott a lövöldözés az erdőből.”

Rada Trninić: „Több mint egy órán át tartott a lövöldözés. Én azt hittem, hogy gyakorlatoznak a lőtéren. Hogy lehetünk mi itt szabadok, ha a gyerekeket vinni és hozni kell az iskolából, mert félünk, közben azt mondják, hogy a lakosok biztonságban vannak. Egyáltalán nem vagyunk biztonságban.”

Pannon RTV

Információink szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.

A szabadkai rendőrség a kora reggeli órákban, lakossági bejelentés alapján vonult ki a Makkhetesi erdőbe, ugyanis az itt élők azt jelentették, hogy lövöldözés van az erdőben. Miután kiérkeztek, akkor tapasztalták, hogy a migránsok egy csoportja lőfegyverrel számolt le egymással és ezt követően a mentőegységeket is riasztották akik nagyobb erővel vonultak ki a helyszínre és ahogy azt önök is látni fogják, egy újabb mentőautó érkezik ide a Makkhetesi erdőbe a sérült migránsokat ellátni.

A helyszínre érkezett Aleksandar Vulin belügyminiszter és Szabadka polgármestere is. Stevan Bakić elmondta, az összetűzésnek egy halottja van. A sérültek között egy 16 éves lány is van, az ő állapota válságos.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Hét személyt szállítottak kórházba, a Szabadkai Közkórházba. Közülük egy személynek nem voltak életjelei, megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül az illető meghalt. Egy 2006-ban született lányt megműtöttek, azonban az ő állapota rendkívül rossz és a Szabadkai Közkórház igazgatójának tájékoztatása szerint nem valószínű, hogy életben marad.”

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint a lakosság élete nincs veszélyben, jelenleg is biztosítják a terepet.

Pannon RTV

A Belügyminisztérium munkatársai intenzíven dolgoznak a makkhetesi erdőben történt migránsleszámolás körülményeinek feltárásán, valamint az eset résztvevőinek azonosításán - közölte Szerbia belügyminisztériuma. A közleményben kiemelik, hogy a két migránscsoport között kialakult lövöldözés miatt több illegális bevándorolót őrizetbe vettek. Őket kihallgatják, hogy kiderítsék, pontosan mi is történt szombat reggel Szabadkán.

Pannon RTV

Az Észak-bácskai körzetvezető reményét fejezte ki, hogy soha többet nem fordul elő a mostanihoz hasonló eset. Bojan Šoralov arra kérte az embereket, hogy maradjanak békések és összeszedettek, a rendőrség végzi a munkáját. A belügyi szervek tövéről hegyére átvizsgálták az erdőt.

Bojan Šoralov, észak-bácskai körzetvezető: „Az a rendőrség operatív feladata, hogy teljesen megtisztítsa az erdőt a migránsoktól. Hiszem, hogy ez meg is történt. De nem tudok pontos információkat adni."

makkhetesi erdő
migránsok

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.