Ugrás a tartalomra

Jönnek a migránsok, jön a pénz - egyiknél létra, másiknál pisztoly és irány a határ

2022.07.03
17:28
2022.07.04
15:38
Forrás
Pannon RTV
A közösségi oldalakon terjed egy videó, amelyen látszik, hogy többüknél lőfegyver van. Valaki az övében három pisztolyt tart, és dicsékszik vele.

A szombati nagyszabású rendőri akció ellenére folyamatosan érkeznek Szabadkára a migránsok. A legtöbben Belgrádból jönnek, de érkeznek illegális bevándorlók Zombor irányából is.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Szabadka központjában is egyre több illegális bevándorlóval lehet találkozni. A legtöbben az egyik nagy bevásárlóközpont környékén tanyáznak. Ott vizet és élelmiszert csomagolnak maguknak, majd a taxisok felveszik őket és viszik a határhoz. A migránsoknak van pénzük erre, mert mint mondják otthonról küldik a rávalót.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az illegális bevándorlók az embercsempészeknek is fizetnek, ezt mondták a Pannon RTV stábjának. „Nem vagyok biztos benne, hogy az mennyi, mert a családom fizeti. Ők mondják, hogy merre menjünk. Nekünk elképzelésünk sincs, hogy mennyit fizetnek és pontosan miért. Igen, ők fizetik.”

A Szabadka melletti erdőkben még mindig rengeteg a migráns. A legtöbben a befogadóközpontok helyett itt húzzák meg magukat. A stábunk ottjártakor épp ebédet főztek. „Gyalog jöttünk, de Bulgáriából taxival érkeztünk Szerbiába. A taxisok túl sokat kérnek el, például innen a városba, ami közel van, elkérnek 50 eurót.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A rendőrök rendszeresen elszállítják a migránsokat a déli befogadóközpontokba de szinte postafordultával jönnek vissza az észak-vajdasági településekre, hogy megpróbálják átlépni az Európai Unió határát. Belgrádi tudósítónk is ezt tapasztalta, amikor Szabadkára utazott. A buszpályaudvarról taxival vagy gyalog indulnak a hátárzárhoz ahol folyamatosan próbálkoznak az illegális határátlépéssel. Erről tanúskodik a közösségi oldalakon terjedő őszi videó, amelyen az látszik, hogy a migránsok szinte félelem nélkül másznak át a kerítésen.

bevándorlás
migránsok
határ

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.