Ugrás a tartalomra

WHO: Messze még a koronavírus-járvány vége

2022.07.13
07:54
Forrás
Euronews
Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kiemelte, a világ feladata ezek után is a járvány visszaszorítása. Hozzátette, a Covid-19 továbbra is globális egészségügyi vészhelyzetnek minősül.

Mivel növekszik a vírus miatt kórházban ápoltak száma, a WHO-főigazgató szerint a kormányoknak ismét alkalmazniuk kell a korábban bevezetett járványügyi rendelkezéseket, amelyek például a maszkviselésre, a szellőztetésre, és az egészségügyi intézményekre vonatkoznak. A védőoltások életek millióit mentették meg - hangsúlyozta az igazgató, ezért fontos, hogy a kormányok a leginkább veszélyeztetett közösségekre összpontosítsanak, megtalálják a be nem oltottakat, illetve, hogy elérjék a nyájimmunitást jelentő 70 százalékos átoltottságot. A WHO a múlt héten többek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy két hét alatt világszerte 30 százalékkal nőtt az újonnan regisztrált esetek száma, főként az omikron variáns alvariánsai miatt.

koronavírus
koronavírus-járvány
WHO

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.