Ugrás a tartalomra

Az emelkedő árak és az infláció miatt idén drágább a belföldi nyaralás

2022.07.16
15:11
2022.07.16
15:27
Forrás
Szerbiai RTV
Az élelmiszer, az energia és a tisztítószerek drágulása miatt jóval több pénzt költünk el ezen a nyáron az turisztikai központokban, ráadásul az apartmantulajdonosok is megemelték az áraikat.

A szállodák és az éttermek mintegy 20 százalékkal drágítottak. Annak ellenére, hogy az üdülés többe kerül, tele vannak a kapacitások, a magasabb árak egyelőre nem szegték kedvüket a pihenni vágyóknak. Palicson például 94, Szabadkán 120 százalékkal nőtt az éjszakázások száma már az év első 5 hónapjában. Egyesek ki is használják az érdeklődést, és nem csupán 10-20 százalékkal, hanem akár 50 százalékkal is megemelik a szállásáraikat - írja a szerb közmédia.

belföldi nyaralás
Szerbia
áremelkedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.