Ugrás a tartalomra

Csak a magántulajdonú járművek esetében marad a 480 forintos benzinár Magyarországon

2022.07.30
11:26
2022.07.30
15:44
Forrás
Pannon RTV
Ezentúl csak a magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági erőgépek, traktorok, valamint a taxik kaphatják a 480 forintos garantált áron az üzemanyagot, a Mol javaslatára, a kormány döntése értelmében - jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá elmondta, hogy a százhalombattai finomító karbantartás miatt leáll.

Hozzátette, a stratégiai készletből felszabadítanak annyit, ami a magyar fogyasztás egy részét fedezi. A megmaradó készlet csak a lakossági fogyasztásra elég, így a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre marad a 480 forintos benzinár. A 7,5 tonna feletti járműveknek és a nem magánszemély által üzemeltetett járműveknek – azaz céges autóknak – a piaci árat kell megfizetni. A megjelenő rendelet a készlet-felszabadításról azt fogja tartalmazni, hogy 184 millió liter dízel és gázolaj kerül felszabadításra - tette hozzá.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyarország: „A háború és a szankciók által előidézett helyzetben ezért nem tudunk mást tenni, mint hogy a stratégiai készlet egy részét feloldjuk, körülbelül összességében egynegyedét. Ez a MOL-nál meglévő készletekkel együtt csak a hazai igények egy részének a kielégítésére elegendő, a többit importból kell fedezni. Az import ára ráadásul, szintén a háború és a szankciók miatt, rendkívül magas, és feldolgozott gázolajat Oroszországból nem lehet decembertől behozni, mivel ezt Brüsszel megtiltotta.”

Magyarország
benzin
benzinárstop

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.