Ugrás a tartalomra

A szerbiai diákok jobban teljesítenek a külföldi társaiknál

2022.08.05
08:44
Forrás
Szerbiai RTV
Jobb eredményt értek el a szerbiai középiskolások a nemzetközi érettségin, mint a többi résztvevő ország diákjai.

Három szerb állami gimnázium végzősei vettek részt a programban, amit harmadikos és negyedikes gimnazistáknak szerveznek Genfben már több mint fél évszázada, és lehetővé teszi a fiataloknak, hogy nemzetközileg elismert oklevelet szerezzenek, ami megkönnyíti számukra a külföldön való továbbtanulást. A szerb érettségizők első generációja kitűnő tudást mutatott, és két ponttal többet ért el a nemzetközi érettségin, mint a többi mintegy 5000 iskola tanulója, akik a világ különböző országaiból érkeztek. Mindannyian sikeresen felvételiztek az egyetemeken is, és állami költségvetésen tanulhatnak tovább. Annak ellenére, hogy a program, amely szerint tanultak, lehetőséget ad arra, hogy külföldön folytassák tanulmányaikat, többségük hazai felsőfokú intézményt választott. Diákjainknak az átlagosztályzataik is jobbak voltak a többiekénél. Jobban ismerik az irodalmat, az angol nyelvet, a történelmet, kémiát és a matematikát is. Egyedül fizikából volt valamivel alacsonyabb osztályzatuk.

érettségi
gimnazista
felmérés
nemzetközi érettségi
Szerbia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.