Ugrás a tartalomra

Kiválóan szerepeltek munkatársaink a Kulturális Filmek Fesztiválján

2022.08.07
10:57
2022.08.07
11:06
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Kulturális Filmek 8. Fesztiváljának díjait Tállyán. Elismerésben részesültek a Pannon RTV munkatársainak alkotásai is.

Masa Attila, Szalai Adrián és Dobó Engi Florinda különdíjban részesült A múltunk a jövőnk című munkájukkal. Szarapka Szabolcs, Alen Igumanović, Herczeg Zsolt és Bartus Bella Antika című kisfilmjükkel pedig a közönségdíjat nyerték el. A fesztivál fődíját az erdélyi alkotópáros, Magyari Tekla és Simó Csaba Csibészek patrónusa alkotása kapta.

A záróünnepségen Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke beszédében elmondta: 2010 óta a magyar állam a filmgyártásban pénzügyi esélyegyenlőséget akart biztosítani azoknak az alkotóknak, akik magyar szemmel, szívvel, ésszel és tehetséggel képesek elérni, hogy az eszme és az abból kisarjadó film ne csak másoké, hanem végre a miénk legyen.

A helyi magyar kultúrát feldolgozó, Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ magyarok lakta területein leforgatott versenyfilmeket előbb a közönség online értékelhette, a legjobb alkotásokról pedig a Koltay Gábor filmrendező vezette zsűri a fesztivál döntőjében mondott véleményt.

Kulturális Filmek Fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.