Ugrás a tartalomra

Új útvonalakat keresnek a migránsok Szabadka peremrészén

2022.08.22
13:02
2022.08.22
18:36
Forrás
Pannon RTV
A rendőrök gyakran járőröznek - mondják a makkhetesi lakosok.

Új útvonalakat keresnek Szabadka peremrészén a magyar határkerítéshez tartó migránsok. A kevésbé forgalmas utcákat és az erdővel szegélyezett városvégi utakat használják.

Hétfő délelőtt csendesek Szabadka Makkhetes helyi közösségének utcái. A néhány héttel ezelőtti lövöldözés után a fokozott rendőri jelenlét miatt itt most kevés migráns fordul meg. „Még mindig járnak erre. Valamelyik nap is három-négy rendőrautó volt itt. Ezen az úton is megállnak és megvárják őket. Szombaton voltak tízen, fel voltak sorakoztatva, a rendőrök itt voltak, jött az ő kombijuk és elvitték őket.”

A helyiek azt mondják, továbbra is a taxisok szállítják ide a migránsokat, ahonnan embercsempészek segítségével próbálnak meg Magyarország területére jutni, rendszerint sikertelenül.

A taxisok a rendőrök miatt máshová hordják esténként a migránsokat és más útvonalakat használnak a határövezet megközelítésére. „Százával jönnek. Este nyolc óra után, tizenegy óráig biztosan kétszázat összeszámolok, még többet is. Sorba állnak, mint a katonák. Mennek, nem keresik az utat, egyenes úton mennek. Az utcában háborgatják a népet, a nők nem mernek egyedül hazajönni a munkából.”

Az utca egyik oldalán házak állnak, a másik oldalon már erdő van. Az egyik megkérdezett szabadkai lakos minden este fél tizenegykor meg feleségét hazakísérni a buszmegállóról. „Le szeretnék feküdni éjfélkor, hogy éjjel ne stresszeljek, hogy ne ugassanak a kutyák, nem mindegy. Senkinek sem mindegy. Miért kell nekem az feleségemre várni, amikor maga is haza tudna jönni, ép és egészséges, de nekem minden éjjel miattuk, a biztonsága érdekében el kell mennem érte.”

A helyiek elmondták, a rendőrök gyakran járőröznek erre, de a migránsok, amint meglátják őket, bevetik magukat az erdőbe.

illegális bevándorlás
Makkhetes HK

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.