Ugrás a tartalomra

Forrong a hangulat Szabadka központjában

2022.08.23
19:23
2022.08.24
12:04
Forrás
Pannon RTV
Habár hivatalosan csak szerdán nyitja meg kapuit az Interetno Fesztivál, Szabadka főterén már kirakodóvásárral várják a látogatókat az esemény nulladik napján.

Különböző kézműves termékek, széles étel- és italkínálat, valamint gyermekprogramok színesítik a fesztivál programját. Az este folyamán fellép többek között a Szabadkai Fúvószenekar, Pendergő zenekar, de lesz Mesterségbemutató és fellép a Red Corner együttes is. A nyitóünnepség szerdán, 19 órakor a fesztivál résztvevőinek ünnepélyes felvonulásával és össznépi mulatsággal kezdődik, amelyet a nyitóceremónia követ 19 óra 30 perckor, magyarországi, montenegrói, szerbiai, szlovákiai és szlovéniai résztvevőkkel. A rendezvény minden nap Klubesttel, vagyis táncházzal zárul a Népkörben 22 órakor, de az állandó programok között szerepelnek még napközben gyermekjátékok, különböző mese- és bábelőadások, valamint táncpanoráma. A részletes program az interetno.net oldalon érhető el.

Bodrogi Hajnalka, főszervező, Interetno Fesztivál: „A felvonulás mindig nagyon érdekes, izgalommal várjuk. Az idén újból lezártuk a Szent Teréz Székesegyháztól vezető utat, ez egy nagyon szép és látványos. Egyébként a táncegyüttesek bevonulása a színpadra és a bemutatkozása is nagyon érdekes. Minden este koncertet szervezünk, majd ezt követően táncpanorámákat, és ami a szívünknek igazán kedves, az a 27-e, a zárónap.”

Interetno fesztivál
Interetno Fesztivál
Szabadka

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.