Ugrás a tartalomra

Rock and roll, népzene és néptánc fúziója a Palicsi Nyári Színpadon

2022.08.28
07:19
2022.08.28
15:55
Forrás
Pannon RTV
Szombat este a Mindenek szerelme című táncos koncerttel startolt az idei Palicsi Magyar Sokadalom.

A népzene és a blues világát ötvöző Mindenek szerelme című zenés, táncos műsor igazi kuriózumnak számít a Palicsi Magyar Sokadalmon – mondta Brezovszki Roland, a Palicsi Magyar Sokadalom szervezője.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum TME, Szabadka: „Aktívan részt vesz, fellép és alkotóként itt van Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint a Pál István „Szalonna” és Bandája zenekar. A zenét pedig eltáncolja a Jászság Népi Együttes. Nagyon izgalmas, és úgy gondolom, mindenki számára befogadható.”

A hagyomány és a korszerűség zenei hangzásban és táncos képekben egyaránt érzékelhető az előadásban.

Borostyán Katalin, a Jászság Népi Együttes táncosa: „Én személy szerint nagyon szeretem ezt a produkciót. Nagyon jó ezekkel a zenekarokkal együtt dolgozni. Inspirálók. Olyan energiák tudnak megmozdulni a színpadon, amiktől mindig a hátunkon futkos a hideg.”

A produkció a szerelemről, az emberi kapcsolatokról, az elmúlásról és az újrakezdésről szól – mondták az alkotók.

Szűcs Gábor, a darab rendezője, a Jászság Népi Együttes művészeti igazgatója: „Próbáltuk ötvözni azt a muzsikát, amit a Ferenczi Gyuriék és a Rackajam megálmodott közösen a Pál István Szalonnáékkal, ez a Mindenek szerelme CD, amelyen ezek a zenék, az autentikus népzene és a rock and roll egy közös ötvözetbe, fúzióba költözött. Amikor ezt én meghallottam anno, ezt a lemezt, akkor gondoltam, hogy jó lenne erre egy táncos történet, táncos mozgás.”

A közel másfél órás előadás után táncházat tartottak Palicson.

Palicsi Magyar Sokadalom
Palicsi Magyar Sokadalom
néptánc
Palics
megnyitó
Brezovszki Roland

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.