Ugrás a tartalomra

Felújították az adai és moholi óvodákat

2022.09.12
11:38
2022.09.12
17:02
Forrás
Pannon RTV
Befejeződtek a felújítási munkálatok a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény adai és moholi épületeiben.

A nyár folyamán végzett munkálatokra nagy szükség volt, hiszen az évek során növekvő tendenciát mutat a beiratkozó gyerekek száma. Tavalyhoz képest 60 gyerekkel többet írattak be a 2022/23-as tanévben. Leginkább a bölcsődés gyerekek száma növekedett, így idén Moholon egy új, egész napos tartózkodású csoportot nyitottak a 3-4 éves korú gyerekek számára. 4 településen, 11 épületben 26 oktató-nevelő csoporttal és összesen 509 gyerekkel kezdték meg az óvodai évet. A felújítási munkálatokat Ada Község Önkormányzata támogatta.

Boja Patyi Sarolta, igazgató, Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény, Ada: „A júniusi hónap folyamán intézményünk több épületében volt felújítás. Itt a központi Pitypang épületben a kanalizáció, a vízvezeték-hálózat újult meg, és a fürdőszobáknak a teljes felszerelése. Így a szeptemberi hónapot már a megújult fürdőszobákkal tudtuk megkezdeni. Emellett a két egész napos tartózkodású csoportban Moholon, a Búgócsiga épületében és Adán a Csillagszeműek épületében útburkolatoknak a cseréjére került sor, ezzel szélesebb útfelületeket kaptunk, emellett olyan betonfelületek kerültek kialakításra, ahol a kerékpárokat tudják tárolni a dolgozók és a gyermekek, valamint az épület alá folyó vizet is kitudtuk küszöbölni, hogy ne az épület alá csordogáljon az eső után.”

Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény
Ada
Mohol

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.