Ugrás a tartalomra

Mali: Szerbia jobb helyzetben van, mint a régió más országai

2022.10.05
11:14
Forrás
B92
A pénzügyek nem alakulnak rosszul, a GDP eléri a 60 milliárd eurót, ami növekedést, fejlődést jelent - magyarázta a politikus.

Szerbia jobb helyzetben van, mint a régió más országai - mondta Siniša Mali pénzügyminiszter arról szólva, hogy nehéz ősz és tél előtt állunk, amely hatni fog a bérekre, a nyugdíjakra és az élelmiszer árára is szerte a világon.

A mostani globális válság hosszú ideig tarthat, Szerbia pedig igyekszik felkészülni - nyilatkozta a politikus. Szerbiának Magyarországon vannak gáztartalékai, amelyek két hónapig elegendők lehetnek, és ha a két ország közül valamelyik rászorulna, nem marad el a segítség sem - emelte ki Mali.

A pénzügyek nem alakulnak rosszul, a GDP eléri a 60 milliárd eurót, ami növekedést, fejlődést jelent - magyarázta Mali. A közadósság sem magas, a GDP 54-55 százalékát teszi ki - tette hozzá a pénzügyi tárcavezető, aki szerint a környező országokéhoz képest jobban alakulnak a szerbiai mutatók, ezért van mód a közbérek és a nyugdíjak megígért emelésére.

Siniša Mali
gazdaság
válság
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.