Ugrás a tartalomra

Október végéig megalakul az új szerb kormány

2022.10.05
18:56
Forrás
Pannon RTV
Az alkotmányos határidőkön belül megalakul az új szerb kormány, jelentette ki szerdán Ana Brnabić, szerb miniszterelnök.

Szerbiában április 3-án tartottak általános választásokat, az alaptörvény szerint a parlamenti képviselők eskütételét követően legkésőbb 90 napon belül meg kell alakulnia a kormánynak. Ez a határidő október 30-án jár le, egyelőre azonban csak azt lehet tudni, hogy Brnabić fogja vezetni. A szerb miniszterelnök a hosszas kormányalakításra reagálva azt mondta, ez pont ugyanazoknak szúrja a szemét, akik korábban arról beszéltek, hogy a kormány nem is jó semmire, a miniszterek pedig csak bábok, akik a köztársasági elnök által kiadott feladatokat hajtják végre. Mint mondta, most sokkal fontosabb az, hogy az előttünk álló télre felkészüljön az ország, és az ügyvivő kormány mindent megtesz azért, hogy a hideg időszakban se legyenek megszorítások vagy nehézségek.

választások 2022
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.