Ugrás a tartalomra

Megjelentek a topolyai önkormányzat mezőgazdasági pályázatai

2022.10.07
12:37
2022.10.07
17:54
Forrás
Pannon RTV
A bejegyzett gazdaságok hat kategóriában pályázhatnak október 31-ig. A mezőgazdasági és vidékfejlesztési program keretében a gazdák támogatására az önkormányzat idén 13 millió dinárt irányzott elő.

Zsebedity Tímea növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozik, már át is nyújtotta a dokumentációt a községi iktatóban.

„Valamennyit enyhít a kiadásainkon, mert minden megdrágult, az állatorvosi költségek, premikszek, vitaminok, minden, és jól jön ez a pályázat, tavaly is pályáztunk, az idén is pályáztam, már átadtam két pályázatra, a mesterséges megtermékenyítésre és az állatok gyógykezelésére.”

Az állatok mesterséges megtermékenyítésére, biztosítási költségek támogatására, mezőgazdasági kölcsönök kamattámogatására, a szarvasmarha és sertéstenyésztők esetében állatorvosi költségek támogatására, piaci standok bérleti díjának támogatására és méhészek számára is nyílt pályázat.

Kovács Viktor, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tanácstag, Topolya: „A termelők ugyanúgy, mint az előző évben, itt az iktatóban tudják átadni levél formájában a pályázatukat, illetve október 31-ig fog tartani a pályázati időszak, ezután következik az elbírálás. Amit még fontos tudni, hogy reggel 8 órától 14 óráig tudják átadni az iktatóban ezeket a dokumentumokat, hiánypótlásra nincs lehetőség.”

Egy-egy termelő maximum két kategóriában pályázhat.

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere: „Ennek a programnak az a célja, hogy segítsük és támogassuk a mezőgazdasági termelőket, az idei évben erre a célra 13 millió dinárt irányoztunk elő a költségvetésből és olyan mezőgazdasági termelők tudnak pályázni, akik aktív státusban vannak, akik Topolya község területén végzik tevékenységüket és akiknek nincs adóhátralékuk.”

A mezőgazdasági pályázatról további információt Topolya község honlapján találhatnak az érdeklődők, valamint segítségért fordulhatnak az illetékes bizottsághoz, a mezőgazdasági tanácsadói irodákhoz vagy a községi közigazgatás munkatársaihoz.

mezőgazdasági pályázatok
Topolya
Kovács Viktor
Szatmári Adrián

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.