Ugrás a tartalomra

Az EU-ba tartunk, közben az oroszokat nem szankcionáljuk

2022.10.10
12:52
Forrás
Szerbiai RTV
Az illetékes szerb miniszter arra számít, hogy az EU kritizálni fogja Szerbiát.

Szerbiának elemi érdeke, hogy az Európai Unió tagja legyen - jelentette ki Jadranka Joksimović. A szerb európai integrációs miniszter hozzátette, úgy kell stratégiai megoldást találni, hogy az ország az előttünk álló időszakot a legkevesebb kárral vészelje át. Szerdán teszi közzé az Európai Bizottság az ún. bővítési csomagját, amely tartalmazza majd a Szerbiáról szóló éves jelentést az Európai Unió felé vezető úton való előrehaladásról. A tárcavezető arra számít, hogy bár az ország gazdasági és több más téren is jól teljesített, a jelentésnek geopolitikai színezete lesz, kritizálni fogják, ahogyan Szerbia Oroszországhoz viszonyul, és azt, hogy nem vezeti be az uniós szankciókat. Joksimović azt mondta, Szerbiának mint demokratikus államnak az a fontos, mi a véleményük a polgároknak, és úgy tesz, ahogyan a számukra a legjobb, és nem fogja önmagát megsemmisíteni.

Európai Unió
Szerbia
Jadranka Joksimović

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.