Ugrás a tartalomra

Vallásáról is nyilatkozzon bátran a népszámlálás alkalmával!

2022.10.11
21:36
2022.10.11
21:43
Forrás
Pannon RTV
A népszámlálási biztosok az összeírás alkalmával a felekezeti hovatartozásra is rákérdeznek. Nincs mitől tartania, vallja meg bátran vallását is!

A népszámlálás egyházi felekezetre vonatkozó kérdéseit is meg kell válaszolni - hívta fel a figyelmet a Közügyekben Paskó Csaba, kelebiai plébános. Véleménye szerint a nemzeti mellett fontos a felekezeti hovatartozás is. Az egyházak támogatása, a templomok felújítása is függ attól, hogy hányan vallják magukat a különböző felekezetek híveinek.

Palatinus István atya egy éve szolgál Magyarkanizsán. Elmondása szerint Magyarkanizsa az egyik legmagyarabb település, ezzel párhuzamosan pedig a polgárok legnagyobb százaléka római katolikus vallású. Ő is arra biztatta a hívőket, hogy a népszámláláson a nemzeti mellett vallják meg a felekezeti hovatartozásukat is.

népszámlálás
vallás
felekezeti hovatartozás
Paskó Csaba
Palatinus István

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.