Ugrás a tartalomra

Megnyitották Szerbia nagykövetségének épületét Washingtonban

2022.10.12
15:00
2022.10.13
11:48
Forrás
Szerbiai RTV
A külképviselet nem messze található a Fehér Háztól.

Szerbia februárban vásárolta meg az új épületet. Marko Đurić szerb nagykövet hangsúlyozta, a világválság ellenére, a két állam közötti forgalom szinte megkétszereződött. Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja pedig kijelentette, hogy a két ország diplomáciai kapcsolatai soha nem voltak jobbak.

A washingtoni szerb nagykövetség új épületében megnyitották a Findig a Way című kortárs szerb művészeti kiállítást is. Az ünnepségen a diaszpóra számos képviselője, a régió és az USA diplomatái vettek részt, a megnyitón fellépett az Opančići folklórcsoport, a washingtoni szerb iskola gyermekkórusa pedig előadta a szerb és az amerikai himnuszt.

Szerbia
nagykövetség
Washington
megnyitó

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.