Ugrás a tartalomra

Legyen dzsessz

2022.10.14
07:56
2022.10.14
16:11
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartott koncertet a Kozma Orsi Quartet a szabadkai zsinagógában.

A formáció számos szakmai elismerésben részesült, a mostani fellépésükön a Woody Allen filmek swinges betétdalai közül válogatott. A 2008 óta tevékenykedő négytagú együttes volt már Angliában és Japánban, de először lépett fel Szabadkán.

Kozma Orsi többszörös arany- és platinalemezes énekesnő kvartettje a nagy sikerű Woody és a swing című műsorát hozta el a VM4K Csütörtök esték elnevezésű rendezvénysorozatára.

„Öt évvel ezelőtt volt a Woody és a swing című estem Kern Andrással, ennek a ma esti koncertnek ebben a csodás zsinagógában ez egy újragondolt verziója, most nincs velünk itt András. Tulajdonképen a zenei esszenciáját hoztuk el annak a színházi estnek. Tudni kell, hogy Woody Allen filmjeinek mindegyikében megszólal a swing muzsika, ezt gyűjtöttük egy csokorba."

A másfél órás koncertet kiváló minőségben élvezhette a közönség. Azt viszont kevesen tudják, hogy a remek akusztika hírében álló zsinagógát nem minden zenei felállásban lehet könnyen hangosítani. A zenei munkatársak a koncertet megelőzően akusztikai méréseket végeznek - mesélte el stábunknak Palatinusz László, projektmenedzser.

„A téves koncepció, ami úgy hangzik, hogy a zsinagógának jó akusztikája van, egy orgonadarabhoz, vagy komolyzenei műhöz megfelel, de egy más stílusú zenéhez viszont az a jó akusztikának nevezett történet inkább hátrány, mint előny. Célszerűen kell dolgoznunk."

Idén ez volt az utolsó zenei est a VM4K szervezésében.

Kozma Orsi Quartet
Szabadka
VM4K
Zsinagóga

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.