Ugrás a tartalomra

Beruházások 7 millió dinár értékben Magyarkanizsán

2022.10.19
15:46
2022.10.19
17:01
Forrás
Pannon RTV
Új szellőzőrendszer épült ki a magyarkanizsai Művészetek Házában és a Dobó Tihamér Képtárban. A beruházás értéke 7 millió dinár. A fejlesztést önkormányzati, valamint köztársasági forrásokból valósítják meg.

Magyarkanizsa község már harmadik ízben pályázott a művelődési minisztériumnál, a Városok a fókuszban elnevezésű projekten belül. Ezáltal a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény már harmadik évben tud újabb beruházásokat megvalósítani.

Sarnyai Károly, igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, Magyarkanizsa:
Első évben 4 millió dinárt kaptunk a színházi fotelek felújítására, második évben a tűzvédelmi rendszer felújítását tudtuk elintézni 6 millió dinárból, és most a harmadik évben 5 millió dinárt kaptunk a klímaberendezések telepítésére.

A munkálatokat megtekintette Maja Gojković, szerb művelődési miniszter.

Maja Gojković, kulturális és tájékoztatási miniszter, Szerbia:
Ma meggyőződtem arról, hogy megvalósult az utolsó fázisa is a projektnek, amely nem más, mint ezeknek a gépeknek a felszerelése, amely elősegíti, hogy akik ellátogatnak ebbe a kulturális intézménybe, azok élvezhessék kényelemben az előadásokat.

Az illetékesek egy munkamegbeszélésen is részt vettek, ahol nem csak az eddigi közös munkákról esett szó, hanem a még megvalósításra váró projektekről is tanácskoztak.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere:
Számos olyan projektuma van Magyarkanizsának, ami igaz hogy a kultúrából indul ki, a kulturális fejlesztésekhez és infrastruktúrákhoz kapcsolódik, azonban részben kapcsolódik az idegenforgalmi fejlesztéshez is ami pedig fő prioritás a községünknek.

A hosszútávú tervek között szerepel a Kispark rendbetétele, a Vigadó épületének felújítása és fenntarthatósága, valamint szó esett a horgosi Kárász-kastélyról is.

Művészetek Háza
Dobó Tihamér Képtár
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
Sarnyai Károly
Maja Gojković
Fejsztámer Róbert

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.