Ugrás a tartalomra

Őszi vásárt tartottak Temerinben

2022.10.20
14:38
2022.10.20
16:49
Forrás
Pannon RTV
Megtartották a hagyományos őszi vásárt Temerin központjában. A hangsúly a kézműves termékeken volt.

Több mint 40 kiállító vett részt az idei temerini őszi vásáron. A kisvállalkozók Temerinből és a környékbeli településekről érkeztek. A helyi méhész egyesület tagjai sem maradtak ki.

Babković Zoltán, elnök, Szigeti Sándor Méhész Egyesület, Temerin: „Én is eljöttem. Ahogy látják, többnyire mezei méz és akác méz van itt. Ez a kettő van jelenleg nálam, mert nem nagyon bírtam menni másfelé, az idő sem engedte, hogy esetleg hársmézet szerezzek, úgyhogy az év is egy picit olyan volt, hogy nem bírtunk mindent megtalálni, amit szerettünk volna.”

Virágokból sem volt hiány. A közeledő ünnepek miatt a koszorúk voltak a legkeresettebbek.

Sára Zsolt, virágtermesztő, Temerin: „- A legnagyobb igény a koszorúkra, vagy a különböző kosarakra és ikebanákra van, ami mögöttem is látható. Ez a legaktuálisabb.
- Milyen virágokból készülnek, mű vagy élőből is lehet választani?
- Java része művirágból készül, fenyőalapon, művirággal. De csinálunk élő virággal is.”

A vásár szervezője a temerini Turisztikai Szervezet. Évek óta azon dolgoznak, hogy megismertessék az emberekkel a helyi és környékbeli kistermelőket és vállalkozókat.

Injac Marina igazgató, Turisztikai Szervezet, Temerin: „Évek óta szervezzük az őszi vásárunkat. Temerin a találkozások helye, az a hely, ahol a pozitív energia és a településünkre jellemző üzletek és vállalkozások mellett minden jóakaratú ember összejön egy helyre.”

A vásár iránt nagy volt az érdeklődés. Az asztalokon többek között édességek, kézműves termékek és finom borok is voltak.

Őszi vásár
Temerin

Most

18:04, Frissítve: 18:11

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.